Zo maak je jouw tuintegels schoon

Tijdens de natte seizoenen kan het voorkomen dat je tegels erg vies worden. Ook zomers kan het voorkomen dat het vuil wordt. Het is daarom nodig om je tuintegels af en toe goed schoon te maken. Maar hoe doe je dit precies? In dit artikel lees je onder andere over het gebruik van een Karcher hogedrukreiniger.

Het verwijderen van het grof vuil

Voordat je begint met het reinigen van je tuintegels, is het verstandig om het grof vuil wat erop ligt te verwijderen. Zo kan het zijn dat er blaadjes of modder op de tegels ligt. Je kunt dit weghalen door het gebruik van een bezem of een bladblazer. 

Het verwijderen van fijner vuil

Voor het verwijderen van vuil dat niet weggaat nadat je de bezem erover hebt gehaald, is het verstandig om een hogedrukreiniger te gebruiken. Door de druk van het water spoelt het vuil er makkelijk af. Zorg er wel voor dat de instellingen van de hogedrukreiniger niet te hoog staan, anders kan het namelijk zo zijn dat je jouw tegels beschadigt. Dit wil je natuurlijk liever voorkomen. 

Het maken van een schoonmaakoplossing

Als je tegels zijn afgespoeld met het water van de hogedrukreiniger en ze zijn nog vies, dan is het verstandig om gebruik te maken van een schoonmaakoplossing. Je kunt hierbij gebruik maken van een schoonmaakmiddel die je koopt in de winkel, maar je kan ook zelf een maken. Je kunt hiervoor azijn en wat afwasmiddel toevoegen aan water. Schrob de schoonmaakoplossing met een borstel op de tegels. 

Intrekken van schoonmaakoplossing

Nadat je de schoonmaakoplossing op de tegels hebt gesmeerd met de borstel, is het verstandig om het een tijdje te laten intrekken. Afhankelijk van het schoonmaakmiddel dat je hebt gebruikt kan dit duren van een paar minuten tot een paar uur. Ook hangt dit af van de mate van vuil op de tegels. Als de tegels heel vuil zijn, is het verstandig om het schoonmaakmiddel lang te laten zitten. 

Het weghalen van de schoonmaakoplossing

Nadat de schoonmaakoplossing is ingetrokken, is het verstandig om nogmaals goed te schrobben. Nadat je dit hebt gedaan kun je gebruik maken van de hogedrukspuit om het vuil te verwijderen. 

Advies vragen aan expert

Heb je nog steeds veel last van vuil op je tegels? Dan is het verstandig om advies te vragen aan een expert. Deze beschikt namelijk over allerlei middelen om hardnekkig vuil te verwijderen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *