Wil je zelf bomen in je tuin omzagen? Dit zijn de spullen die je nodig hebt

Bomen staan super mooi in een tuin, maar ze kunnen ook vervelend in de weg staan. Zeker als je op zoek bent naar een mooi zonnetje in de middag, kan een boom die de zonnestralen blokkeert een doorn in het oog zijn. Op het moment dat je van plan bent om een boom te gaan kappen, heb je een aantal spullen nodig om de klus veilig en goed uit te kunnen voeren. Dit zijn de spullen die jij nodig hebt om een boom te kappen. 

Kettingzaag 

Een goede kettingzaag van Husqvarna is een onmisbaar gereedschap bij het kappen van bomen. Husqvarna is overigens een super betrouwbaar merk voor kettingzagen. Husqvarna staat bekend om de productie van buitenproducten zoals kettingzagen, robotmaaiers en tuintractoren. Husqvarna levert al jaren uitstekende producten. Bij het kiezen van een kettingzaag moet je rekening houden met de grootte van de boom die je wilt kappen. Kleine kettingzagen zijn ideaal voor kleine boompjes, maar als je een flinke boom in de tuin hebt staan, moet je al snel een grotere kettingzaag gebruiken. 

Beschermende kleding

Het kappen van bomen is een gevaarlijke klus. Je moet daarom uiteraard beschermende kleding dragen als je een boom gaat kappen. Om te beginnen beschermt een zaag helm tegen takken of boomstronken die uit een boom kunnen vallen. Daarnaast beschermt het ook tegen zaagsel dat vrij komt als je door een boom heen zaagt. Je hebt dan in ieder geval geen last van zaagsel dat in je ogen terecht komt. Daarnaast is het ook verstandig om oorbeschermers te dragen die je oren beschermen tegen het lawaai van de kettingzaag. Werkhandschoenen zijn ook noodzakelijk om te voorkomen dat je je handen openhaalt aan gereedschap en scherpe takken. Tot slot kun je het beste stevige schoenen dragen die je voeten beschermen tegen puin en zware takken die eventueel op je voeten kunnen vallen. 

Touwen en haken

Touwen en haken zijn essentieel bij het kappen van bomen. Je wilt bij het kappen namelijk controle hebben over waar een gekapte boom terecht komt. Met touwen en haken kun je takken vastbinden om te zorgen dat ze niet op jou of op anderen terecht komen.  

Een ladder

Als laatste heb je natuurlijk een ladder nodig. Zeker als een boom niet al te hoog is, kun je met een ladder overal bij. Voordat je de hele boom omzaagt, is het handig om eerst even wat takken te verwijderen. Zorg er wel voor dat als je een ladder neerzet dat deze stevig op een vlakke ondergrond staat voordat je met de zaag aan de slag gaat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *