Voordelen van een elektrische zitmaaier

Maaimachines zijn nodig om grasmatten in tuinen en parken makkelijk te kunnen onderhouden. De  eerste maaimachines waren machines die je voor je uit moest stoten. Hoewel de machine het leeuwendeel van het werk deed, moest jij dus ook nog flink lopen om het karwei te kunnen klaren. Gelukkig werden er na verloop van tijd zitmaaiers geïntroduceerd, die het maaien aanzienlijk hebben vergemakkelijkt. Aanvankelijk werden de zitmaaiers aangedreven door benzinemotoren, maar intussen zijn er ook de elektrische zitmaaiers op de markt. Door de jaren heen zijn er veel innovaties gekomen op de oorspronkelijke elektrische maaier en zijn er ook kleinere versies ontworpen, die ook in kleine tuinen gebruikt kunnen worden.   

Nooit meer een onverzorgde grasmat

Om de tuin compleet te verzorgen, moeten de heggen ook netjes geknipt worden. Dat kan natuurlijk met de Ego heggenschaar. Hoe groot de grasmat in de tuin of het park ook is, met een elektrische zitmaaier is het karwei een fluitje van een cent. De grasmat hoeft er dan ook nooit onverzorgd uit te zien. Ook al heb je een drukke baan, het maaien met de elektrische zitmaaier kan er altijd nog bij, omdat het niet tijdrovend en helemaal niet arbeidsintensief is. 

Veiliger voor het milieu

Met de elektrische zitmaaier behoort geluidsoverlast tot het verleden, omdat het veel stiller is dan de brandstof maaier. Verder heb je geen brandstofkosten meer en ook de onaangename geur behoort tot het verleden. Wat beslist ook een pluspunt is, is dat de elektrische maaier minder onderdelen nodig heeft, waardoor je na verloop van tijd ook minder afval hebt. Je kan dus gerust stellen dat de elektrische zitmaaier voordeliger is voor het milieu, dan de maaier die wordt aangedreven door een brandstofmotor. 

Nog meer voordelen

Bij het gebruik van de elektrische zitmaaier heb je ook minder onderdelen nodig, waardoor je bespaart in onderhoud en de kosten.  Deze zitmaaier is bij alle weersomstandigheden te gebruiken, omdat er bij de bouw er voor gezorgd is dat de componenten veilig opgeborgen zijn en dus niet door regen, stof en vuil kunnen worden aangetast. Verder kan je bij wijze van spreken onbeperkt gebruik maken van je elektrische maaier, omdat de batterij oplaadbaar en verwisselbaar is. De Ego grasmaaier is verkrijgbaar in verschillende voltages, dus kan je kopen wat bij je tuin past. Voorts zijn er bij gebruik van de elektrische maaier geen storende trillingen zoals dat bij de brandstof maaier het geval is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *