Zo zorg je voor een zomer ready tuin

De zomer staat voor de deur, de temperatuur gaat vanzelf omhoog en de zonuren worden steeds langer. Dat betekent dat we weer volop kunnen genieten van onze tuin. Gezellige bbq’s, tuinfeestjes, picknicks en ga zo maar door! Hier willen jij en je tuin natuurlijk klaar voor zijn. Wil jij weten hoe je ervoor zorgt dat je tuin weer helemaal tip top is? Lees dan in deze blog een aantal tips! 

Extra gras zaaien

Vaak is je gras na de winter helemaal verdord, waardoor er veel kale plekken zijn. Wil je in de zomer een mooi gazon? Dan is nu het moment om hier mee aan de slag te gaan. Door nu alvast gras zaadjes te zaaien, zijn ze in de zomer volwaardige grassprietjes. Let wel op dat je dit pas doet wanneer er zeker geen (nacht)vorst meer gaat zijn. Door de vorst kunnen de zaadjes namelijk dood gaan en dan kan je vervolgens opnieuw aan de slag. 

Een grote schoonmaak 

Door het koude en natte weer van de winter en de herfst ben je waarschijnlijk niet veel in je tuin geweest. Het kan dan ook zo zijn dat er troep in je tuin ligt. Denk hierbij aan bladeren of ander organisch afval. Nu is het moment om de mouwen op te stropen en om aan de slag te gaan. Zorg ervoor dat al dit afval opgeruimd wordt, hierdoor zal je tuin er ook meteen een stuk mooier uitzien! 

Tuinmeubels 

Het kan zo zijn dat je je tuinmeubels droog hebt gezet in de schuur, nu is het moment om deze uit de schuur te halen en om er een doekje overheen te halen. Zodat alle spinnenwebben en stof van de meubels af zijn. Ook kan het zijn dat je geen opbergruimte hebt om de meubels te stallen. Dat betekent dat de meubels het hele jaar buiten staan. In dit geval is het zeker verstandig om er een doekje overheen te halen. Als ze van hout zijn is het misschien ook nodig om ze licht te schuren en een nieuw laagje lak/verf aan te brengen. Doordat je tuin meubels weer schoon op hun plek staan, zal je vanzelf ook meer tijd buiten willen spenderen. 

Schakel een expert in 

Bovenstaand zijn klusjes die je gemakkelijk zelf kan uitvoeren. Maar het kan ook zo zijn dat er grotere of ingewikkeldere klussen gedaan moeten worden, zodat je tuin weer straalt. Als je een boom moet snoeien of laten verwijderen, is het ook verstandig om een bomenspecialist het taakje te laten uitvoeren. Zij hebben namelijk het juiste gereedschap en kennis hiervoor! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *