Zo hou jij je boom gezond!

Een boom in de tuin is een echt pronkstuk. Daarom wil je natuurlijk dat je boom er altijd mooi en gezond uitziet, hiervoor is boomverzorging erg belangrijk. Wil jij te weten komen hoe je het beste voor jouw pronkstuk kan zorgen? Lees dan nu deze blog! 

Weg met ongedierte 

Iets wat erg vaak de oorzaak is voor ongezonde bomen, ongedierte. Er zijn super veel verschillende ongedierte die allemaal op een andere manier bestreden moeten worden. Daarom is het belangrijk om van tevoren goed uit te zoeken wat er aan de hand is. Hierdoor kan het ook op de juiste manier bestreden worden. Sommige beestjes zijn erg lastig te bestrijden. Hiervoor kan je altijd een ongediertebestrijdingsdienst inschakelen. Zij zullen op de juiste manier de beestjes verwijderen. 

Kort houden 

Snoeien is mega belangrijk voor de gezondheid van een boom. De energie van een boom gaat het meest naar zieke of dode takken. Door deze te snoeien, kan de boom energie steken in groeien en bloeien. Daarnaast zorg je door te snoeien er ook voor dat een ziekte niet over de gehele boom wordt verspreid. Ook wil je natuurlijk voorkomen dat bepaalde takken te groot worden en daardoor ongecontroleerd neervallen. Door het snoeien hou je een boom ook jong. Ook bij fruitbomen is het belangrijk om ze regelmatig te snoeien, dan gaan ze namelijk meer fruit geven. 

Water geven 

Een boom krijgt water door de regen die valt. Maar in sommige seizoenen valt er niet veel regen en kan de boom wel wat ondersteuning gebruiken. Zo is het in de droge en hete zomers extra belangrijk om je boom extra water te geven. Te veel water is ook niet goed en in de winter en herfst kan er nogal wat neerslag vallen. Door te veel water krijgt de boom te veel water en kan deze gaan rotten. Om dit te voorkomen is het belangrijk om te kijken naar de plaatsing van de boom. Zet je boom niet op de laagste plek in de tuin, dan kan de boom het overtollige water niet goed genoeg afvoeren. 

Er zijn dus verschillende manieren waarom jij een goede boomverzorging kan bieden aan jouw bomen. Hierdoor zal je nog jaren plezier hebben van het pronkstuk in de tuin! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *