Welke verschillende soorten bladblazers zijn er?

Bladeren zijn hartstikke mooi om naar te kijken. Je kunt er erg van genieten als je in de herfst door het bos loopt. Toch is het een minder leuk verhaal als je constant talloze bladeren in je tuin hebt liggen. Dan wens je een Husqvarna bladblazer om alle bladeren op te ruimen. Je hebt immers niet graag dat eventuele grasvelden, paadjes of andere delen van je tuin worden bedekt met blaadjes. Een bladblazer is een handige tool om gebruik van te maken in dit soort gevallen. Maar waar gebruik je een bladblazer nou eigenlijk precies voor? Dat lees je hieronder.

Waarvoor kan ik een bladblazer gebruiken?

Als je denkt aan een bladblazer die onder andere verkrijgbaar is bij Veenma, denk je waarschijnlijk aan het wegblazen van bladeren. Het niet voor niets een bladblazer, toch? Hoewel de belangrijkste functie van een bladblazer inderdaad het wegblazen van bladeren is, kan een bladblazer meer dan alleen dat. Een bladblazer kan namelijk ook kleine takjes of ander rondslingerend materiaal opruimen. De bladblazers van tegenwoordig kennen daarbij ook vaak nog eens een zuigfunctie: een soort stofzuiger voor in de tuin! Handig, nietwaar?

Verschillende soorten bladblazers

 Bladblazers zijn er allerlei verschillende soorten, kleuren, groottes en maten.Om het je wat makkelijker te maken, deel ik de bladblazers voor je in in slechts drie categorieën:

  • Bladblazers met een accu
  • Bladblazers op benzine
  • Bladblazers op elektriciteit

De bladblazer die over het grootste vermogen beschikt is de bladblazer op benzine. Houd er wel rekening mee dat dit niet de meest onderhoudsvriendelijke optie is en deze stoot ook relatief veel CO2 uit.

De bladblazers die het minste geluid produceren zijn de bladblazers met een accu en zij produceren maximaal een geluid van 85 decibel. Het luidst is de bladblazer op benzine. Het geluid van deze bladblazer kan oplopen tot 100 decibel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *