Zo kun je je tuin gemakkelijk onderhouden

Het onderhouden van een tuin is in de basis niet gemakkelijk. Je hebt hier namelijk kennis van zaken voor nodig, je moet in de juiste middelen investeren en je moet hier veel tijd aan besteden. Met name als je veel groen in je tuin hebt, kost het onderhouden van je tuin veel tijd en aandacht.

Wil je het onderhouden van je tuin iets makkelijker maken? Dan is het advies sowieso om in de beste middelen te investeren. Als je bijvoorbeeld tuinaarde nodig hebt, kun je voor de meest basic tuinaarde gaan. Je kunt echter beter voor iets duurdere tuinaarde kiezen, aangezien die tuinaarde veelal een betere samenstelling heeft. Dat merk je vervolgens aan de groei van de planten, maar ook aan de levensduur van de aarde.

Ook met onderstaande tips maak je het onderhouden van je tuin makkelijker.

Tip 1: houd een tuinkalender als leidraad aan

Het belangrijkste advies is om een tuinkalender als leidraad aan te houden. In zo’n kalender staat precies wat je wanneer moet doen. Je weet hierdoor exact wanneer je iets aan het gazon moet doen, wanneer je struiken moet snoeien of wanneer je de gewassen in je tuin moet bevochtigen.

Met een tuinkalender hoef je een stuk minder zaken zelf uit te zoeken. De tuinkalender geeft volledig aan wat je wanneer moet doen. Om dit vervolgens uit te voeren, heb je slechts één nodig: het juiste gereedschap en de juiste middelen.

Tip 2: investeer in het juiste gereedschap en de juiste middelen

Om je tuin zo goed mogelijk te onderhouden, heb je goed gereedschap nodig. Met het beste gereedschap verkrijg je niet alleen het gewenste resultaat, maar gaat het tuinieren ook een stuk makkelijker/sneller.

Dit geldt overigens niet alleen voor gereedschap, maar ook voor middelen. Eerder gaven we al aan dat je moet investeren in de beste tuinaarde, maar dit geldt ook voor potgrond en bemestingsmateriaal. Durf te investeren, aangezien dit het tuinieren alsmaar makkelijker maakt.

Tip 3: zorg dat je weet wat er precies in je tuin staat

Heb je enig idee wat voor planten en struiken er in je tuin staan? Als je hier geen weet van hebt, is het advies om dit voor jezelf te achterhalen. Er bestaan speciale apps waarmee je een foto van een struik kunt maken, waarna de app aangeeft welke struik het is. Als je eenmaal weet welke struik het is, kun je direct opzoeken hoe je die struik het beste kunt onderhouden.

Tip 4: vraag eventueel hulp

Lukt het onderhoud van je tuin je niet (meer) zelf? Dan is het verstandig om hulp in te schakelen. Door een tuinman of hovenier in te schakelen, heb je in ieder geval nergens meer omkijken naar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *