Kan kunstgras op tegels gelegd worden?

Het is niet onmogelijk om kunstgras op je tegels aan te leggen. Er zijn echter wel een aantal punten waar je rekening mee dient te houden.

Kunstgras direct op tegels

Je kunt kunstgras niet direct op tegels aanleggen omdat het een ruwe onderkant heeft, door alle stiksels van de kunstgras vezels. Hier overheen zit een laag latex om dit vast te houden. Wanneer je het kunstgras rechtstreeks op de tegels aanlegt kan dit gaan schuren en slijt de latex laag weg. Hierdoor komen de vezels los te zitten. Dan kun je de grassprieten er zo uittrekken en gaat het kunstgras kapot. Het is dus belangrijk dat het kunstgras niet kan bewegen over de tegels.

Hoe kun je kunstgras op tegels aanbrengen?

Het schuren van kunstgras op de tegels kan worden voorkomen door er een drukverdeeldoek onder te leggen. Dit doek zorgt ervoor dat de druk beter verdeeld wordt en er geen oneffenheden aan de oppervlakte van het kunstgras komen. Daarnaast moeten de voegen tussen de tegels opgevuld worden, om een stabiele en egale ondergrond te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld met zand. Het drukverdeeldoek is stug en valt over de voegen van de tegels. Zodat je de afdrukken van de tegels niet in het kustgras gaat zien. Ook ontstaan er dan geen deuken en kuilen in het kunstgras.
Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de afwatering. Kunstgras is erg waterdoorlatend en laat meer water door dan de grond kan verwerken. Het is belangrijk dat op de tegels geen water blijft staan. Als er op dit moment geen water op je tegels blijft staan, zal er met kunstgras ook geen probleem zijn.

Kunstgras op tegels aanleggen

Je kunt het beste kiezen voor een dikke kunstgrassoort, omdat tegels een harde ondergrond vormen. Wanneer je zou kiezen voor een dunnere kunstgrassoort kun je de harde tegels er misschien doorheen voelen. Bij een dikkere soort kunstgras wordt dit voorkomen en zal het kunstgras zacht aanvoelen.
Voor de aanleg van kunstgras op tegels heb je zelfklevende lijmband, tape of lijm nodig. Deze materialen zijn bestemd tegen alle weersomstandigheden.
De lijmband kan worden gebruikt voor het bevestigen van kunstgras op ondergronden die vetvrij, vochtvrij en vast zijn. Je kunt ook kiezen voor speciale dubbelzijdige kunstgrastape. Een andere optie is lijm. Dit is vaak iets lastiger om mee te werken. Je kan 2-componenten kunstgraslijm gebruiken om het kunstgras op de tegels vast te lijmen. Dit is ook handig als u achteraf nog een naad moet vastlijmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *