Dit zijn de 3 meest voorkomende trends voor de tuinkamer

Tuinkamers zijn de perfecte balans tussen binnen en buiten en zijn een stijgende trend, omdat we ernaar streven de grenzen tussen tuin en huis te vervagen. We willen een naadloze ruimte creëren die zowel luchtigheid als huiselijke warmte biedt, helemaal nu we in deze periode al zo veel thuis zitten! Hieronder bespreken we de 3 meest voorkomende trends voor de tuinkamers:

Oranjerieën

Oranjerieën met elementen van glas, steen of metselwerk worden steeds populairder, evenals tuinkamers met een massief dak. Beide soorten kamers kunnen beter in de stijl van uw huis worden geïntegreerd dan een glazen serre, omdat u materialen zoals de dakpannen en bakstenen op elkaar kunt afstemmen. In oranjerieën en tuinkamers is het tevens gemakkelijker om de temperatuur te regelen, omdat ze minder onderhevig zijn aan extreme weersomstandigheden dan een ruimte die uitsluitend van glas is.

Serres

Serres kunnen ‘s winters worden overschaduwd door het dak, waardoor u een groot verschil kunt merken in de temperatuur van de winter en de zomer. Door vloerverwarming in de serre te installeren, wordt de ruimte in de winter gemoedelijker en gezelliger, waardoor u er zelfs in de winter uren zou kunnen doorbrengen. Een serre kan tevens goed dienst doen als woonkeuken. Maak van deze glazen aanbouw een extra leefruimte en richt het, bijvoorbeeld, in als een ruimte waarin planten centraal staan. Voeg stoelen en een tafel toe om er ook in de winter te kunnen tafelen. Gezelligheid alom! 

Een tweede huisje

Een tuinhuis, huisje op wielen of pipowagen; Het geeft je de kans om te genieten van een gevoel van escapisme en een persoonlijk toevluchtsoord te creëren. Het kan dienen als extra woonruimte of slaapkamer. Al is het zeker is de moeite waard om te investeren in elektriciteit voor verwarming en verlichting, naast isolatie, zodat het het hele jaar door kan worden gebruikt. Wie heeft nu niet ooit zo’n Mammaloe huisje gewild?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *