Ga handiger aan de slag met low code.

Als je werkzaam bent in de ict wereld heb je er vast wel eens of vaker van gehoord of mee te maken gehad. Ik heb het hier over low code gebruiken. Als je helemaal niet bekend bent in de ict wereld en werkt in een hele andere branche, dan heb je hoogstwaarschijnlijk nog nooit gehoord van low code en ook geen flauw idee wat het precies inhoudt en precies is. Low code is heel erg handig om bepaalde processen in het werk veel soepeler en effectiever te laten verlopen. Ik vertel je graag meer over low code!

Wat is low code?

Als jij dus niet werkzaam bent in de ict branche en geen idee hebt wat low code is, dan is het misschien prettig om even een korte uitleg te krijgen. Low code is eigenlijk een manier waarop je software kunt ontwikkelen. Normaal gesproken moeten programmeurs heel veel regels code schrijven om software te ontwikkelen, maar met deze manier van softwareontwikkeling hoeft dat niet meer. Dit verschil wordt gemaakt doordat de programmeurs op een visuele manier kunnen programmeren. Omdat ze 90 procent van de regels visueel kunnen overbrengen, kunnen ze zich dan gaan focussen op de 10 procent die wel moeten typen. Op deze manier kunnen programmeurs dus veel sneller software ontwikkelen!

Waarom kiezen voor low code?

Nu vraag je je misschien af waarom je dan zou moeten kiezen voor low code. Hier zijn ook een aantal goede redenen voor. Naast dat het voor de programmeurs prettiger en sneller werken is, zijn er nog andere voordelen. Doordat het werk zo versneld is, kunnen projecten die normaal gezien jaren in beslag nemen, nu binnen weken of maanden gebouwd worden. Ook heb je doordat de projecten sneller gemaakt worden, minder programmeurs nodig die je moet inhuren, en kom je dus goedkoper uit. Als laatste kan je achteraf nog bepaalde functies en andere zaken toevoegen of verwijderen, waardoor alles helemaal op maat is. Als je meet informatie wilt over low code, kan je het beste eens kijken op de website van https://esperantoxl.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *